Cangini e Tucci

namn:

Cangini e Tucci

Inledning:

Historia
Företaget grundades år 1961 av Master Luigi Gino Cangini i Cesena (FC), som redan från tidig ålder hade stora kunskaper om glasbearbetningstekniker.
Den sköna konsten är primärt inspirerad av bearbetningsprocessen för fint glas (borosilikat), där glaset blåses på flamman och formas helt för hand.
Cangini börjar snart skapa konstsamlingar, presentartiklar och heminredning. Efter stora framgångar inom konst och design gick Gino Cangini i pension år 1987, och företaget drivs idag av hans döttrar och svärson.

Cangini e Tuccis innovationsrikedom och speciella och karakteristiska hantverk har förvaltats väl genom åren. Hans svärson, Pietro Tucci, började tillverka de första lamporna i borosilikatglas, ett material som aldrig tidigare hade använts i belysningsbranschen. Nu, med hjälp av unga designers, fokuserar fabriken helt på belysningstillverkning, samtidigt som man bevarar de hantverksmässiga värderingar som kännetecknade Cangini och gjorde honom unik.

VÄRDERINGAR: Äkta kvalitet & hantverksskicklighet
De värderingar som genomsyrar produktionen av produkterna är äkta kvalitet och yrkesskicklighet.
Ett konstant fokus på detaljer, kombinerat med användning av högkvalitetsmaterial, spelar den centrala rollen i arbetet med att kunna erbjuda unika produkter
.

Design, val av detaljer, dekorationer och ett varierat färgspektrum anförtros skickliga experter.

Allt arbete utförs helt för hand, och därmed är varje enskild produkt helt unik, och objektens storlek kan variera med några millimeter från det som anges i katalogen. Detta tillför värde och garanterar äkthet.

All Cangini e Tuccis produktion är unik, autentisk och sker i Italien.

PRODUKTER
Cangini e Tuccis produktsortiment innehåller ett brett spektrum av traditionella ljuskronor, men även moderna ljuskällor.